Det skal du huske, når du skal på ferie

Trænger du til en god, lang ferie, væk fra hverdagens strabadser? Det er super lækkert at tage af sted og kunne koble helt fra og bare nyde livet. Men inden du kobler helt fra, kan du da lige få et par til, til når du skal ud og rejse.

Undgå propper i ørene, når flyet letter og lander

Det gør på ingen måde ondt, men det er sådan en ubehagelig fornemmelse, man får i ørene, når flyet letter eller lander. Dette kan nemt afhjælpes. Det kræver blot, at du har en pakke tyggegummi med om bord på flyet. Når du tygger tyggegummi, bliver trykket i ørene nemlig afhjulpet.

Husk at makeup tæller som væsker i håndbagagen!

Har du væsker med i håndbagagen, skal disse tjekkes, inden du kan tage dem med om bord på flyet – det gælder altså også for små mængder makeup. Vær derfor klar til at vise dem frem på båndet, så køen kan glide let igennem.

Huskelisten

Det kan være en fordel at printe en huskeliste ud 1-2 uger før du skal rejse. Derved kan du lette få skrevet alle de ting ned, som du gerne vil have med på turen. Når du pakker kufferten, så kryds af ud for hver ting, så du ved, hvad du har pakket. Ellers er listen ikke så meget bevendt.

Undersøg, hvor meget din kuffert og håndbagage må veje

Det er rigtig vigtigt, at du sørger for at undersøge, hvor meget din bage må veje, inden du pakker. Når det hele er pakket, så vej det på din badevægt.

Vejer din bagage nemlig mere end den må, når du ankommer til lufthavnen, bliver du faktureret et relativt højt beløb for at de tager den med om bord på flyet.

Der kan ofte tilkøbes mere bagagevægt hjemmefra, hvilket ikke koster helt så meget.

Udnyt ikke alt vægten til bagagen, når du pakker hjemmefra

De fleste af os kan godt lide at købe forskellige souvenirs, når vi er på ferie. Disse vejer naturligvis også i bagagen.

Være derfor opmærksom på, at du efterlader plads i kufferten til souvenirs og indkøb, hvis du har planer om dette, så du ikke får en ekstra streg i regningen på vej hjem igen.