Ny teknologi i modeindustrien

Videofilm og still fotos har altid levet i hver sin verden.

Men med de nyeste teknologiske og digitale kvantespring er high end kameraet Red nu udviklet i en version med så mange pixels, at det udløser nye og unikke fotomuligheder: Red kan på samme tid optage både videofilm og højtopløselige still fotos.

I Danmark har Merrild Photography investeret i Red og den dertilhørende knowhow.

“Kundernes behov er udvidet fra still billeder til printede medier til også at omfatte nettet og sociale medier, hvor levende billeder spiller en stor rolle – ikke mindst i modeindustrien.

Vi kan nu filme et mode- eller livsstilsprodukt og herefter tage en frame ud og bearbejde den til et højtopløseligt fotografi, der kan bruges i brochurer og andet print,” siger Gunnar Merrild, indehaver af Merrild Photography, i en pressemeddelelse til TØJ.

Økonomisk fordel

Den nye arbejdsgang giver besparelser i produktionen, da den samme lyssætning og det samme team nu laver begge dele i samme arbejdsgang.

Men udover økonomi giver teknikken også nye og smarte muligheder. Fra onlinefilmen er det nemlig muligt at zoome ind på en sweater, et par sko eller en detalje og se elementet fra flere vinkler.

På to seminarer i november inviterer Gunnar Merrild til et større indblik i den nye teknologi, og hvordan den fungerer i praksis.