Træt af kolde fødder? Find det rigtige tæppe til hjemmet

De fleste kender nok det med, at et par hjemmesko eller tykke sokker kan være afgørende for, om man har det varmt nok eller ej. Hvis man bor i et hjem, hvor det ofte er fodkoldt, er man ikke kun mere udsat for sygdomme, men vil også savne komfort.

Det er nemlig utroligt ubehageligt, hvis man ikke føler, at man kan sætte fødderne på gulvet, uden at de straks bliver to isklumper. I nogle tilfælde kan man gøre noget ved de kolde gulve ved at isolere ekstra. I andre tilfælde er det ikke muligt, og så må man tænke i kreative løsninger.

Et tæppe vil i mange tilfælde give den ekstra varme om fødderne, som man mangler, samtidig med at det indgår som en væsentlig del af indretningen. Men hvordan sikrer man sig egentlig, at man finder det helt rigtige tæppe? Vi har samlet vores bedste tips.

Den rigtige størrelse

 

Når man skal investere i et nyt tæppe, vil størrelsen være et af de væsentligste valg, man skal tage. Hvor stort tæppet er, vil både have indflydelse på, hvordan det passer sammen med resten af indretningen, og naturligvis også hvor meget det kommer til at koste. Vælg størrelsen på dit tæppe ud fra resten af møblementet.

Har du eksempelvis en stor sofa, vil et lille tæppe se fjollet ud. Som udgangspunkt er det bedst at vælge et stort tæppe under hele sofagruppen, da det vil samle rummet. Vær desuden opmærksom på, at selvom et tæppe virker meget stort i butikken, vil det ofte ikke virke så voldsomt, når det først kommer hjem i stuen.

Farver og mønstre

Et tæppe kan sagtens være pænt i butikken, uden at det ser pænt ud hjemme hos dig. Tæppet er noget, der skal indgå i et samarbejde med de andre møbler, for at det ser bedst ud. Derfor er det vigtigt, at du tænker resten af din indretning ind i dit valg af farver og mønstre på tæppet.

Tænk på din livsstil

Inden du købet et nyt tæppe, så overvej, hvad det skal udsættes for. Et billigt tæppe vil ofte kun holde i flere år, hvis det placeres et sted, hvor der ikke sker så meget. Har du børn, kæledyr eller generel meget trafik hen over tæppet, kan det derfor godt betale sig at købe et tæppe i god kvalitet.