Træt om morgenen? Sådan bliver du en morgenperson

Det er bevist, at dem der står tidligt op, både er gladere og mere produktive. Desværre er det ikke så nemt at efterleve idealet om at komme op og i gang, når vækkeuret ringer, før solen er stået op.

Om morgenen er sengen ekstra varm og komfortabel, og derfor kræver det i høj grad viljestyrke at komme ud af fjerene. Derfor kan man godt komme til at misunde morgenpersonerne, der står op og får det bedste ud af morgenen.

Det kan du heldigvis også komme til – det handler bare om at planlægge din morgen og indrette den med ritualer, der giver dig en god start på dagen.

 

Tag den med ro

Grunden til, at de fleste ikke bryder sig om deres morgen, er at den er præget af stress og travlhed. Hvis man kun har en masse pligter at se frem til, er det klart, at det er svært at komme ud af sengen.

At sætte vækkeuret lidt tidligere, så du har ro til ikke kun at gøre tingene lidt ad gangen, men også til at gøre noget af det, som du kan lide om morgenen, kan derfor være en rigtig god og vigtig ting.

At læse avisen og nyde morgenkaffen behøver ikke være noget, der er forbeholdt weekenden.

 

Stræk ud

Når du har tid til at tage den med ro om morgenen, giver du også din krop mulighed for at komme stille og roligt i gang. At strække ud i hele kroppen er utroligt sundt, især når det gøres som noget af det første, efter man er kommet ud af sengen.

Efter 8 timers stilstand er det vigtigt for kroppen at blive varmet op, inden man springer ud i dagens gøremål.

 

Vent med sociale medier og nyheder

Mange kigger på deres telefon som noget af det første, når de står op. Det kan være for at tjekke nyhederne, Intence debate her og her. Eller scrolle igennem Instagram for at se, hvad man er gået glip af, mens man sover.

På flere måder er det dog en dårlig idé at starte dagen med teknologi. Det blå lys fra skærmen er dårligt for øjnene og hjernen, især om morgenen og om aftenen.

Samtidig kan det også være med til at forstyrre din morgen ro og gøre dig i dårligt humør fra start, hvis du kommer til at læse dårlige nyheder eller se billeder, du ikke bryder dig om.